Парлапанова къща

ПАРЛАПАНОВА КЪЩА

ПАРЛАПАНОВА КЪЩА

Къща за гости „Парлапанова“ се намира във високата част на исторически резерват Боженци и представлява  реновирана възрожденска къща на 300 години, изцяло запазила спомена на отминалите времена.  Къщата принадлежала на един от най-старите и богатите родове  в Боженци – Парлапановия род. Битовата къща запазила изцяло боженските традиции и създава изключителен фолклорен уют и атмосфера за ценители на битова автентична обстановка.  



Къщата  разполага с открит общ двор където разположен малък външен басейн, който функционира от средата на юни до септември. Басейна е общо ползване от 3 къщи, намиращите се  една до друга,  под търговска марка „ECOHOUSES Authentic BG“. 
В двора до басейна се намира и градинска камина-барбекю в автентичен битов стил, до него има голяма маса за хранене където нашите гости могат да се насладят на прекрасната природа и самостоятелно  приготвената храна в стил пикник.

Хотелската част представлява типична за Боженци селска къща на 3 ката в  уютна обстановка на автентичния български дом с 14 стандартни места или 6 стаи с различен капацитет:

  • 2 двойни стаи “ИКОНОМ“.
  • 1 двойна стая „СТАНДАРТ“
  • 1 тройна стая „ИКОНОМ“
  • 2 апартамента „СТАНДАРТ“

Стаите са обзаведени с семпли мебели, които създават неповторима атмосфера и чувство за връзка с местните традиции. Всички помещения са с TV, WC с баня и интернет.



При по голяма компания къщата може да се наеме цяла с възможност за настаняване на 14+3 човека на допълнителни легла. При групи над 20 човека може да бъде наета съвместно със съседната „Джелепова къща“ ,също функционираща под марка „ECOHOUSES Authentic BG“.  На първия етаж е разположено помещение в битов стил, което  предназначено за ползване от гостите при наемане на цяла къща. То  изцяло оборудвано за самостоятелно ползване, кухненски  уреди за приготвяне на храна, прибори, чинии, хладилник, телевизор, музикална уредба.
Срещу допълнително заплащане домакините предлагат арт вечери  в народни носии с възможност да бъде заснето от професионален фотограф. Според програмата се организират специални мероприятия хоротека/дискотека с народни танци/, лятно кино с прожекция на български филми. Съвместно със сдружение “Нишан“ организират се традиционни български събития като български традиционни сватби, кръщенета, прощъпулници и тийм билдинги.



Парлапанова къща цялата

  • Гости: 14

Представлява типична за Боженци селска къща на 3 ката в  уютна обстановка на автентичния български дом с 14 стандартни места или 6 стаи с различен капацитет

Цени започващи от: 400лв. за нощувка


Информация

Цени започващи от: 110лв. за нощувка


Информация

error: Content is protected !!

За Вашата безопасна почивка

Затвори

Скъпи гости,
Искаме да Ви уверим, че предприемаме всички предпазни мерки за да се погрижим за Вашето
здраве и безопасна почивка по време на пандемия от COVID 19 и да осигурим
здравословен престой в нашите къщи.