За нас

Архитектурен резерват Боженци

Еко къщи Боженци

В архитектурен резерват Боженци и региона функционират няколко къщи за гости под търговска марка „ECOHOUSES Authentic BG“.  Някои от реставрирани къщи, пръснати из селото и известни още като Еко къщи Боженци, се намират в самият резерват и предлагат настанявания за ценители на автентична  атмосфера, български бит и фолклор.  Други обекти под марката „ECOHOUSES Authentic BG“ се намират в района около резервата Боженци и предлагат настаняване по съвременни къщи.

Към момента няколко къщи в Боженци и региона са носители на  тази марка, която гарантира на гостите автентично преживяване сред културно исторически места в България:

✔ „Шарлопова къща“ Боженци

✔ „Парлапанова къща“ Боженци

✔ Къща“Божурите“ Кметовци 

Какво е общото между тези къщи? Във всяка от тези къщи гостите се призовават да подкрепят идеята за устойчиво развитие на исторически туризъм у нас. „Завръщане към миналото“

„Завръщане към миналото“ – това е мотото на търговска марка „ECOHOUSES Authentic BG“ Не очаквайте при нас лукса на градските хотели, а се насладете на българска и спокойна атмосфера в максимално близка до природата среда. Решите ли да отседнете в една от сертифицираните ни къщи, може да сте сигурни, че ще се отърсите от натоварено ежедневие и ще се заредите с патриотизъм!

Направете си почивка в Габровския Балкан – в резерват Боженци! Ако искате да изживеете някой наистина незабравим момент с вашите приятели или семейство– заповядайте в Боженци! Хората тук са мили и гостоприемни, вината и ракиите – сгряващи, а гледките и духа – ще ви върнат назад във времето! За да усетите магията на това вълшебно място изберете си нощувки в Боженци в някоя от къщите под търговска марка „ECOHOUSES Authentic BG“.

Ако пък решите вместо кратък престой  да си направите по дълга почивка някоя от самостоятелните вили под марката „ECOHOUSES Authentic BG“ е добър избор, където да отседнете. Можете да изберете това вълшебно място за  празници като Коледа, Нова Година, Великден, 3-ти март и други. Изживейте тази българска приказка- няма да съжелявате! error: Content is protected !!

За Вашата безопасна почивка

Затвори

Скъпи гости,
Искаме да Ви уверим, че предприемаме всички предпазни мерки за да се погрижим за Вашето
здраве и безопасна почивка по време на пандемия от COVID 19 и да осигурим
здравословен престой в нашите къщи.